top of page
  • Szerző képePetra Renner

2019-es év ruha inspirációi

Persze Harry herceg és Meghan Markle tavalyi esküvője viszi a pálmát az idei inspirációk terén, így a menyasszonyi ruhák trendje 2019-ben abszolút Meghan ruháját idézi. Laza, sikkes és mégis klasszikus megjelenés. Díszes tiara a hajadban és egy lenge fátyol jellegű köpeny rád terítve, a ruhán pedig végig gyöngyökkel hímzett minta fut végig…nincs menyasszony, akin ne mutatna igazán fenségesen.


Don O’Neill, Theia

Idén a kulcscsont és a vállak kiemelése kap szerepet. Ejtett nyakú és vállú ruhák, aprólékosan kidolgozott pánttal. Elegáns, drámai az igazi díváknak való ruhák az én véleményem szerint. Az én állam biztos, hogy leesne, ha egy menyasszonyon ezt a ruhát látnám. És nem kérdés, hogy nem kevés hölgy szeretné ezt a hatást elérni az esküvőjén bevonulva. va-va-voom!


Sharon Sever, Galia Lahav

2019 tavasza a minimalizmusról szól, kiemelve a természetes alakot. Egyszerű, egyenes lefutású ruha, emeli ki a nyakat és kulcscsontot. Szerepet kapnak a hosszú ujjú ruhák is, ami igazán finommá és nőiessé teszi a menyasszony megjelenését. Ez az, ami sosem megy ki a divatból. A ruha hátulját viszont akár egy leheletnyi rokokó stíluselem, vagy mély kivágás teheti meglepővé és felejthetetlenné.


Lela Rose

Személyes kedvencem Berta Balilti, akinek a Muse by Berta kollekciói az én szívemet tavaly is és ahogy elnéztem az idei kollekcióját, idén is elrabolta. Nőies, letisztult, bájos, de mégis még a legegyszerűbb ruhája is rejteget egy kis dög-faktort magában, amivel igazán szenvedélyessé és ellenállhatatlanná teszi őket.

A külföldi nagy nevek után, ne felejtsük el a magyar ruha és menyasszonyi ruha tervezőket se! Benes Anitát talán senkinek sem kell bemutatni, aki csak érintőlegesen is találkozott már az esküvők világával, de a sok-sok tervező közül Bálint Sára, Beke Luca, Nagy Ágota és Pálfy Bíbor is gyönyörűbbnél, gyönyörűbb ruhákkal rukkol elő, így érdemes az ő kollekciójukból is inspirálódni.


(képek forrása: az említett tervezők hivatalos weboldalai)

bottom of page