top of page
  • Szerző képePetra Renner

Esküvő. Csak lazán!

Frissítve: 2019. jan. 28.

Körülbelül egy évvel ezelőtt lapoztam fel először egy esküvőkről és az esküvői hagyományokról szóló könyvet. Így kezdtem el a hangolódást saját lagzimra. Nem szerettem volna teljesen belegabalyodni, majd megfulladni az esküvői biznisz útvesztőiben, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen ötletek, helyszínek és szolgáltatók kapcsán is. Ahogy egy ilyen eseményre elkölthető pénz mennyisége is végtelen… lenne egy ideális világban. Nyugtassatok meg, hogy nem csak én látom így!


„Egy ilyen esemény”… nahát! Hiszen ez legtöbbünk életének A Nagy Napja!


És pontosan ez a csodálatos az esküvőkben, hogy tényleg végtelen lehetőségünk van egyedivé és igazán emlékezetessé tenni a kiválasztott napot. Mert lehet, hogy Te például egy héliumos lufikra függesztett trónon érkezel, vagy lóháton. Esetleg minden vendég cake pop-ot kap esküvői torta helyett?

Nincs két egyforma esküvő, ahogyan nincs két egyforma menyasszony sem. El kell döntenetek, hogy milyen legyen a meghívó, mi legyen a vacsora, na meg a torta. Milyen lesz a ruhád, a hajad, a sminked? És ki lesz a fotósotok? Szeretnétek-e egyáltalán fotóst? Videóst? Vagy akár egy teljes stábot? Lesz-e fátylad, virágok lesznek a hajadban, vagy esetleg valamilyen hajdísz? Milyen legyen az asztalokon a dekoráció? Mi legyen a köszönőajándék? És a bevonuló zene? Kavarog a fejem, ahogy visszagondolok, hogy mennyi mindent kellett kitalálnunk és megszerveznünk nekünk is.


Persze vannak született Monica- típusú menyasszonyok, akik tökéletesen tudják 8 éves koruk óta, hogy melyik zenekart fogják felkérni a nagy eseményre, és hogy honnan rendelik majd a szalvétákat. Bizton állíthatom, hogy én szöges ellentéte vagyok a Jóbarátok karakterének.

Egyetlen egy változó van, ami fix (talán) az esküvőtökben és azok Ti vagytok! Te és a vőlegényed!

Ne hagyjátok, hogy egy rémálommá váljon a szervezés. Hangolódjatok! Ebben fogok egy picit segíteni az elkövetkezendőkben. Velem tartotok?


(képek forrása: Pinterest)

bottom of page