top of page
  • Szerző képePetra Renner

Mossunk ecsetet!


Ami késik, nem múlik! 


Ígértem, hogy megmutatom nektek, hogyan is tartom tisztán az ecseteimet. Persze ez csak egy röpke bemutató, mert megőszülnétek mire végignézitek ahogy az összes ecsetemet kimosom, hacsak nem valami relaxációs videót kerestek, különben tényleg élvezhetetlen lenne… :D


Ahogy már az előző blogbejegyzésben írtam, az otthoni ecseteidet legalább 2 hetente érdemes egy ilyen mélytisztításnak (szappannal, samponnal) alávetned, annak érdekében, hogy tökéletes és higiénikus munkát tudj velük elérni. Mert piszkosan ők sem dolgoznak ám úgy, mint azt elvárnánk! Arról nem is beszélve, hogy a bőröd sem köszöni meg.


A klasszikus mélytisztító módszer,- itt és most babasamponnal kivitelezve- segít kimosni az anyagmaradványokat, még a legzsírosabb rúzs sem menekül és persze a kórokozók is pusztulnak.Sminkesek esetében a mélytisztítás minden este elvégzendő feladat és gyakorlatilag már alvás közben is képesek vagyunk rá, mert annyira a mindennapok részévé válik…

Napközben két vendég között azonban erre sokszor (soha) nincs idő, vagy lehetőség, ilyenkor a gyorstisztító és fertőtlenítő módszerek maradnak, mint például a sebbenzin, gyógyszertári alkohol, speciális ecsetmosó folyadékok vagy például a Bradoderm fertőtlenítő gél. Így biztosak lehetünk abban, hogy a munkánk higiénikus marad és semmilyen kórokozót nem viszünk át egyik vendégről a másikra. 


A teljesség igényével szappanos mosás után ki lehet egészíteni a tisztítást egy alapos fertőtlenítéssel is.


És ha éppen nincs időd a deep clean-re, akkor mutatom, hogy milyen szépen oldja ki az anyagmaradványokat az ecsetből a Bradoderm fertőtlenítőgél, amivel rögtön két legyet is ütünk egy csapásra.A megfelelő ecset és eszköz higiéniának " sminkelés 101 "-nak kellene lennie és a professzionális képzések során erre kiemelt figyelmet is fordítanak az oktatók. Sokszor sajnos mégsem érzem, hogy minden sminkes esetében teljesülne ez az elvárás. Ezért figyeljetek a részletekre is, ha profihoz mentek sminkelésre!


Hamarosan bemutatom nektek, hogy én hogyan igyekszem a lehető leghigiénikusabban dolgozni! (A férjemnek megígértem, hogy ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy álló videót készítettem.)

bottom of page