top of page
  • Szerző képePetra Renner

Próbáld fel!

Az igazi csajos esemény… a ruhapróba! No, ilyenkor aztán hirtelen mindenki Coco Chanellé válik a környezetedben és jobban tudják még nálad is, hogy mi áll jól neked. Nekem ilyenkor mindig az az érzésem, hogy anyukád, nagymamád, tesód és a barátnők is egy kicsit az ő fejükben élő kép szerint akarják alakítani a megjelenésed, amivel- a félreértések elkerülése végett- nincsen baj és midenképpen vigyél magaddal kíséretet, de, ha ez a Te napod (márpedig az), akkor az elsődleges, hogy Te azt lásd a tükörben, és abban a ruhában, akit és amit megálmodtál!

Érdemes a szalonban dolgozók segítségét is kérni, hiszen ők megfelelő tanácsokkal, javaslatokkal tudnak ellátni a testalkatodat és a neked tetsző ruhafazonokat illetően. Illetve már érdemes valamiféle elképzeléssel érkezni a ruhát, frizurát, fejdíszt és a ruha alatt viselni kívánt fehérneműt illetően. A próbát megkönnyítendő mindenképpen legyen nálad pánt nélküli melltartó és magas sarkú cipő.

Ha megtaláltad A ruhát és igen-t is mondtál rá (*wink-wink), akkor részletes, írásos elismervényben minden lényeges adatot vegyetek fel a szalonnal (el- és visszaszállítás dátuma, tisztíttatás, méretre igazítás időpontjai, kiegészítők, fizetés módja stb). Szerencsére a nívós szalonok erre már saját adatlappal rendelkeznek, de jobb figyelni az ilyen részletekre is!


Méretezés tekintetében mindenki óriási ambíciókkal indul el, de inkább érjen minket pozitív csalódás és szűkíteni kelljen azon a rucin és ne kiengedni, mert azt nehezebb igazán szépen és könnyen megoldani. Javasolt, hogy 4-6 hónappal az esküvő előtt kezdj nézelődni, lehetőleg szezonon kívül, hogy a lehető legnagyobb eséllyel próbálhasd fel a szimpatikus ruhákat, a szabad foglalásról nem is beszélve.


Ha már megvan a befutó ruci, mindenképpen járkálj benne, érezd, hogy milyen viselni, gondold végig, hogy milyen jellegű lesz a lagzi. Le tudsz benne hajolni? Fel tudod emelni a karjaid? El fogsz férni az asztalok között? Táncolni tudsz benne?


Én például baromira el tudtam volna magam képzelni egy tüllös szoknyás, habcsók ruhában, igazi királykisasszonyként, ezzel szemben a lagzit egy sörpados, kertipartynak álmodtam meg és a kettő tökéletesen üti egymást stílusban, így könnyű volt egy Muse by Berta inspirációval tovább dolgozni.


(képek forrása: Pinterest)

bottom of page